7 Uyurların Sırrı

“İnsanların kimi: “Onlar, üç kişi idi, dördüncüleri de köpekleri idi. ” diyecekler. Bazıları da: “Beş kişi idiler, altıncıları da köpekleri idi. ” diyecekler. Bunlar, gayb hakkında tahmin yürütmekten ibarettir. Kimileri de: “Onlar yedi kişi olup sekizincileri de köpekleri idi. ” derler. De ki: “Onların sayısını tam tamına Rabbim bilir. ” Onlar hakkında bilgisi olan çok az kişi vardır. Öyleyse onlar hakkında, sathî tartışma dışında kimse ile münakaşa etme ve bu konuda ileri geri konuşanlardan da hiçbir bilgi isteme!” Kehf Suresi Ayet 22

Kur’an “yedi uyurlar” olarak bilinen bir yanlışı açıkça “reddeder”. Kitap’ta uyurların YEDİ kişi olduğuna dair YAYGIN inanışın bu denli açık reddedilmesine rağmen MÜSLÜMANLAR neden hala “7 uyurlar” tabirini kullanır?

Eğer bu satırları okudu iseniz; artık biliyorsunuz. Kuranda Ashab-ı Kehf’in sayısı verilmez ve üstelik var olan tüm tahminler, “en yaygın olan YEDİ de dahil olmak üzere reddedilir. O halde size birisi “7 Uyurların gizemini açıklıyorum” der ise öncelikle o kişiye “sen Kuranı hiç okudun mu?” sorusunu rahatlıkla sorabilirsiniz.

Ben fazladan şunu da düşünürdüm: Bu kadar YAYGIN bir bir şekilde bilinen bir konuyu Kuran açıkça reddediyor  olduğu halde din konusunda kendisini otorite sayın bazı merciler bile  evvelden beri YEDİ UYURLAR ifadesini kullanıyorlarsa; acaba başka konularda da Kuranın açıkça reddettiğini hiçe sayıyor olabilirler mi?

Bunun cevabı Kuran’da… Lütfen okuyun.

yedi

3 yorum

    • Tema gereği sosyal medya ikonları kalmış bir ara yerini bulup silerim.

      Kehf 80-81 ayetlerinden demeyelim de meallerinden diyelim; hiç bir şey anlamıyorum kimsenin de yorum yapmak dışında bir şey anladığını düşünmüyorum. Bu yöntemleri ile asla da anlayamayacaklar.

      18:74’e bakalım: fe endaleka’ya başka ayetlerde boşanmak demişler bu ayette yürümek.

      ğulam kelimesine çocuk diyorlar başka kelimelere de çocuk diyorlar.

      katele öldürmek mi demek ( ya da katele diye bir kelime var mı Kuran’da)

      İfadeye dikkat:

      kâle ekatelte nefsen zekiyyeten biġayri nefsin

      Kuran’da hiç bir ifade boşuna öylesine değildir.

      Şİmdi bazı arkadaşlar hem de güvendiğimiz arkadaşlar “anca meal eleştiriyorsun doğrusunu söyleyene/bulana/sunana kadar orada yazana güvenmeye devam ederiz” diyorlar ama ben o kadar çok hata gösteriyorum ki hala bu meallere güvenmeye devam edenlere maalesef daha fazla şey anlatmak mümkün değil.

      Size tavsiyem meali doğru kabul edip soru sormak yerine ( çocuğu niye öldürdü yerine) meal doğru mu onu analiz edip hataları müşahede edin önce. Hataları görmezseniz örneğin ben size bu ayette “kitap okumanın faydalarından bahsediyor” yazsam beni nasıl anlayacaksınız?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*



*