Salat ile Kuran’ın bağını koparmak

Ahmet Murat Sağlam bir videosunda sizlere namazda okunacak ve okunmayacak ayetler hakkında bir fetva vermiş. (Okursanız haram diyemem ama bence okunmamalı diyerek fetvasına da boyut katmayı ihmal etmemiş)

Yani Ahmet Murat Sağlam’a göre örneğin kişinin Kuran çalışarak miras konusunda bir çıkarım yapmaya çalışması eylemi ile Kuran’da geçen salat kavramının bir ilgisi yok. Veya Bakara 222’de eğer aybaşı halinden bahsediyorsa bunu anlayıp uygulamaya çalışmanın salat ile ilgisi yok. Veya orada gerçekten aybaşı hali mi yazıyor kadından mı bahsediyor bu konuda çalışma yapmanın; anlamaya çalışmanın salat ile bir ilgisi yok.

Konu ile ilgilenenlere soruyorum: Meallerden dahi okusanız salat kavramı ile Kuran okuma/çalışma eyleminin yakından ilgili olduğu aşikar. Hal böyle iken salat kapsamı dışında kalacak ayetler diye bir ima bile var mı Kuran’da?

Sen neye göre ve hangi cüretle böyle bir tasnif yapıyorsun Ahmet Murat Sağlam?

Eğer salat namaz ise hepsi okunur namazda.. Çünkü “şunu okumayın” diye tek bir ima dahi yoktur Kuran’da… Çelişkiye düşmeyeceksin ve “sana kadınların aybaşı halini sorarlar” diye okuyacaksın.. Okuyacaksın ki belki o zaman “yahu bu salat Kuran’da gerçekten ne anlama geliyor” diye sormaya başlarsın….

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*



*